#julenpåväla – ett lysande samarbete och en underbar upplevelse


Julen på Väla startade redan i mars. Högst upp på marknadschefen Ulrika Nordströms önskelista stod en förvandling av de stora rummen inne i köpcentrumet. Som alltid när det gäller Väla skulle dekorationerna sticka ut, i linje med varumärkets karaktär.

– Vi har en stark jultradition som inte handlar så mycket om julafton, tomtar och paket utan snarare är en smakfull högtid med festkänsla. Eftersom jag ville skapa upplevelser utöver det vanliga och ytorna var så olika, visste jag att det var en god idé att vara tidigt ute. Då skulle dekorationerna verkligen kunna bjuda på Välastämning, trots att jag från början inte hade en exakt bild av vad jag var ute efter, säger Ulrika.

MK Illumination satte samman ett stort team för att kunna stötta med samtliga kompetenser. Designavdelningen plockade fram inspirationsbilder och utvecklade idéer, som under våren blev allt djärvare, storslagna och internationella i stil. Samtidigt gjorde projektledaravdelningen studier och belastningsberäkningar, som visade att atriet på Stora torget var en teknisk utmaning eftersom konstruktionen inte tillät stora hängande dekorationer från taket. Med grepp om praktikaliteterna och riktningen satte den grafiska designern samman skisser och visualiseringar som bollades fram och tillbaka mellan Ulrika och designteamet.

– Det var viktigt att inte dekorationerna skulle kännas som strössel, utan att de skulle användas medvetet för att försköna och smycka vår arkitektur, säger Ulrika.

Den täta dialogen mellan Ulrika och MK Illumination säkrade att alla i projektet strävade mot samma mål. Tillsammans landade man i kreativa lösningar som använde standardprodukter på okonventionella sätt i kombination med vissa av Välas befintliga dekorationer. Stora torget blev en härligt glittrande upplevelse med extra Instagramvänlighet. På Gamla torget förstärktes den urbana miljön med exotiska och lite galna inslag.

MK Illuminations systerbolag MK Installations spetskunskap säkrade rätt bemanning till den komplicerade monteringen. Installationsteamet dockade ihop sig med Välas team som förutom Ulrika även omfattade teknisk chef, driftsorganisation, elektriker och snickare.

– Genom att jobba så tajt tillsammans hann vi på kort tid få upp dekorationerna. Det blev också enkelt att ta nödvändiga beslut medan allt installerades, säger Ulrika.

Dekorationerna hade redan förmonterats på MK Illuminations lager i Malmö samt fördekorerats i lokaler på Väla. Dekoratören hade också skapat mappar med tydlig dokumentation åt montörerna. Under två nätter, mellan 20:00 och 04:00, arbetade MK Installations dekoratör, tolv liftförare och sex höghöjdsliftar för högtryck. Efter ytterligare en natt med småjusteringar och kvalitetssäkring stod allt klart. Fördelen med det strukturerade sättet att arbeta var att varje delmoment kunde slutföras enligt plan så att besökarna på morgnarna inte mötte en arbetsplats utan en magisk dröm.

– Det blev som att kliva in i nya världar. Och när vi sedan tände julen… Wow! Mitt bästa råd är att inte smådutta. Gör något rejält! Då blir det riktigt vackert, avslutar Ulrika.

Hör av dig till Magnus för frågor
och annan information:

Magnus Alnerud

Key Account Manager
+46 (0) 40 630 44 60
+46 (0) 73 202 55 10

MEr som kan intressera dig...

MK Illumination AB
Kamaxelgatan 8,
212 41 Malmö
Sweden

+46 (0) 40 630 04 00
info@mk-illumination.se

Vill du ha direktkontakt med någon av oss?

Klicka här för att komma till kontaktsidan