Ljusvandringen som förvandlade staden

Hösten 2021 förde vi magin till en av Malmös mest förtjusande parker och lyste upp det dunkla höstmörkret. Vi tog hit ett globalt ljusvandringskoncept som hade genomförts i flera olika länder tidigare och ville att Malmö skulle få ta del av det.

Den förtrollande ljusparken, skapad med produkter från MK Illumination, smyckade parken och bjöd besökarna på en upplyst stig genom en skog där hängande apor och festande giraffer bjöd på en spektakulär syn. Ljusvandringen fortsatte genom en förtrollad dunge där eldsprutande drakar och sagodjur inte bara väckte fantasin till liv, utan också förvandlade natten till en drömlik värld.

Responsen från de besökande var överväldigande. Familjer med barn, mor- och farföräldrar tillsammans med sina barnbarn, samt par som sökte en romantisk utflykt, strömmade till för att ta del av den magiska atmosfären. Ljusparken blev en plats där människor i alla åldrar kunde samlas för att dela en unik och förtrollande upplevelse i höstmörkret.

“Intresset var stort från olika aktörer som önskade implementera konceptet, men projektets omfattning krävde att vi tänkte om. Vi ville ge fler möjligheten att uppleva magin och ta med den till sina egna städer”

– Niclas Johansson, VD för MK Illumination Sweden.

Fler kommuner visade intresse för konceptet, men inte i samma omfattning som i Malmö. Därför har vi nu omarbetat ljusparken för att kunna sprida glädjen till andra städer och byar runt om i Sverige.
Vi tänkte om och skapade en flexibel lösning för att fler ska få möjlighet att ge sina besökare denna magiska upplevelse. Ljusvandringen kan skräddarsys efter lokala önskemål och budgetar. Lösningar kan anpassas till olika miljöer och evenemang, från små byar till större städer.
Monteringsperioden är relativt kort, vilket gör projektet genomförbart och resultatet motsvarar högt ställda förväntningar. Med vår erfarenhet och expertis blir varje ljusvandring en unik och förtrollande upplevelse som både invånare och besökare kommer att uppskatta.

Fördelarna med ljusvandringar

Ett ljusvandringskoncept som det från MK Illumination kan medföra flera betydande fördelar för en stad eller by, särskilt inom turism och besöksnäring. Här är några av de viktigaste positiva effekterna:

  • Ökad turism: En ljusvandring skapar en unik attraktion som kan locka besökare inte bara från närområdet utan även från andra regioner. Detta kan öka turistflödet särskilt under perioder som annars kanske är mindre aktiva, som senhösten och vintern.
  • Ekonomisk stimulans: Med ett ökat antal besökare följer ofta en ökning av lokala utgifter. Besökare spenderar pengar på allt från inträdesavgifter och parkering till mat, dryck och övernattningar. Detta kan ge ett välkommet ekonomiskt uppsving för lokala företag och serviceleverantörer.
  • Förbättrad stadsbild och attraktivitet: En vacker och välunderhållen ljusvandring kan förbättra den allmänna uppfattningen om en stad eller by och göra platsen mer attraktiv för både nya invånare och investerare.
  • Stärkt gemenskap och stolthet: Lokala evenemang som ljusvandringen kan stärka gemenskapen genom att skapa en samlingspunkt där invånarna kan samlas och umgås. Detta kan öka lokalbefolkningens stolthet och engagemang i deras stad eller by.
  • Marknadsföring och varumärkesbyggande: Genom att associera staden med en unik och minnesvärd upplevelse som en ljusvandring, kan man effektivt bygga ett starkare och mer positivt varumärke för platsen. Detta kan vara särskilt effektivt i digital marknadsföring där bilder och videor från vandringen kan locka intresse på sociala medier och resesajter.
  • Långsiktig attraktionskraft: Ett framgångsrikt ljusevenemang kan bli en årlig tradition som återkommande lockar besökare. Det bidrar inte bara till omedelbara ekonomiska fördelar utan även till långsiktig turism och igenkänning.

Sammanfattningsvis kan ett ljusvandringskoncept erbjuda betydande ekonomiska och sociala fördelar, stimulera lokal ekonomi, och förstärka stadens eller byns varumärke som en dynamisk och attraktiv plats för både turister och invånare.

Hör av dig till Magnus för frågor
och annan information:

Magnus Alnerud

Key Account Manager
+46 (0) 40 630 44 60
+46 (0) 73 202 55 10

MEr som kan intressera dig...

MK Illumination AB
Kamaxelgatan 8,
212 41 Malmö
Sweden

+46 (0) 40 630 04 00
info@mk-illumination.se

Vill du ha direktkontakt med någon av oss?

Klicka här för att komma till kontaktsidan