MK Illuminations Historia

Familjeägt företag

Även om MK Illumination finns över hela världen med över 40 lokalkontor som tillsammans skapar så många som 4 000 ljusinstallationer varje år, finns det ingen styrelse eller hedgefond bakom företagets snabba tillväxt under de senaste tjugo åren.

MK Illumination drivs av Klaus Mark, hans fru Marie och hans tvillingbror Thomas – som är hela fem minuter äldre än Klaus.

Det började i ett garage...

Allt började 1996 i ett garage nära Innsbruck, där Klaus reste genom den österrikiska regionen Tyrolen med en resväska full av julbelysning. Han dekorerade gaveltak på regionens vintersportorter och julgranar i lokala hotellobbyer. På den tiden kom de få kreativa belysningsmaterialen fortfarande från USA, som hade en lång tradition av överdådiga julbelysningar.

Klaus, frustrerad över den dåliga kvaliteten på material som fanns tillgängliga, såg en möjlighet att utveckla ett nytt anslutningssystem inspirerat av Gardena trädgårdsslangsystemet. Han kallade detta QuickFix™, och med hjälp av sin bror Thomas försäljningskunskaper, sin fru Maries talang för att upprätthålla relationer och sin egen affärsskicklighet, kunde de tre dra nytta av den då nya LED-teknologin. De samarbetade med leverantörer som specialiserade sig på högkvalitativa, patenterade och certifierade LED-lampor som simulerade stearinljus.

Resten, som man säger, är historia, och MK Illumination har gått från klarhet till klarhet. Företaget har nu lokalkontor på sex av världens sju kontinenter och skapar inte bara ljusupplevelser för festliga säsonger, utan också för olika årstider och evenemang året runt.

MK Illumination Sweden

MK Illumination Sweden grundades 2008, men vår historia i branschen började för över 20 år sedan. Som en del av MK Illuminations familj kombinerar vi lokal kunskap med global expertis för att skapa upplevelser som lyser upp tillvaron och sprider glädje.

Vi erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa produkter och motiv från egen tillverkning. Dessutom är vi marknadsledande på att designa skräddarsydda lösningar för stadskärnor, köpcentrum, nöjesparker och andra verksamheter som önskar stämning utöver det vanliga.

Kanske har du sett våra verk under Stockholmsjul och Jul på Liseberg eller på Mall of Scandinavia? Eller inspirerats av de internationella projekten, såsom Salernos julbelysning, jättekristallkronan i Zürich eller de enorma fotbollarna som togs fram till FIFA World Cup 2018? Besök gärna vår portfolio för att upptäcka mer – här finns ett urval av de tusentals projekt som MK Illumination har levererat över hela världen.

Glädje och magi!

På MK Illumination tror vi att ljus har kraften att förvandla och skapa glädje. Vår passion för innovativ belysningsteknik gör att vi kan skapa magiska miljöer där människor känner sig välkomna och inspirerade. Genom att sprida ljus bidrar vi inte bara till vackra visuella upplevelser, utan även till ökad trivsel och gemenskap.

Hållbarhet och miljö

På MK Illumination är hållbarhet och miljövänlighet kärnan i allt vi gör. Vi strävar efter att våra ljusinstallationer inte bara ska vara vackra utan också skapa minimal miljöpåverkan. Genom att använda energieffektiva lösningar och återvunnet material i våra projekt, bidrar vi till en grönare planet. 

Trygghet

Ljus spelar en avgörande roll för att skapa trygghet i olika miljöer. Genom välplanerad belysning kan mörka och potentiellt otrygga områden förvandlas till inbjudande och säkra platser. På MK Illumination arbetar vi med att utforma belysningslösningar som inte bara förhöjer estetiken utan också ökar tryggheten för alla som använder rummet.

Från norr till söder

Vårt huvudkontor är baserat i Malmö, men MK Illumination är aktiva över hela Sverige, från norra till södra delen. Vi levererar ljuslösningar och expertis till en mängd olika projekt runt om i landet. Vårt team arbetar över geografiska gränser för att tillhandahålla högkvalitativ belysning var den än behövs, vilket gör att vi kan sprida ljus och glädje i hela Sverige.

MK Illumination AB
Kamaxelgatan 8,
212 41 Malmö
Sweden

+46 (0) 40 630 04 00
info@mk-illumination.se

Vill du ha direktkontakt med någon av oss?

Klicka här för att komma till kontaktsidan