Svenskarna spenderar cirka 1,5 miljarder kronor på Halloween varje år!

Enligt en undersökning från Svensk Handel spenderar svenskarna cirka 1,5 miljarder kronor på Halloween varje år. Denna siffra har stigit kontinuerligt, och intresset för högtiden växer stadigt. Förra året ökade den totala Halloween-konsumtionen med ungefär 25 procent jämfört med året innan.

Halloween är inte bara en rolig högtid för barn, utan också en möjlighet att skapa en engagerande och visuellt tilltalande miljö för både invånare och besökare. Oavsett om det är i en stad, ett köpcentrum eller en nöjespark, kan belysning och dekorationer göra stor skillnad. Enligt en rapport från Svensk Handel uppger 55 procent av svenskarna att de planerar att fira Halloween, och konsumtionen inkluderar allt från godis och pumpor till kostymer och dekorationer.

Dagligvaruhandeln spelar en stor roll under Halloween, med många kampanjer och erbjudanden som lockar kunder. Inför årets Halloween uppger 38 procent av dagligvaruhandlarna att de kommer att genomföra någon form av försäljningskampanj i samband med högtiden. Detta är en bra tid för att maximera försäljningen och skapa en festlig atmosfär för kunderna.

Enligt data från Statista spenderar den genomsnittliga svenska konsumenten omkring 400 kronor på Halloween-relaterade inköp, vilket inkluderar godis, kostymer och dekorationer. Detta bidrar till den totala omsättningen och visar hur populär denna högtid har blivit i Sverige. Halloween har också en stark närvaro på sociala medier, där bilder och videor från firandet delas flitigt, vilket ytterligare förstärker dess popularitet.

Från temafester till spökhus

En annan faktor som bidrar till Halloweens växande popularitet är de många offentliga och privata evenemangen som arrangeras runt om i landet. Från temafester till spökhus och pumpaskulpturtävlingar, det finns en mängd olika aktiviteter som lockar både unga och gamla. Dessa evenemang skapar inte bara en festlig stämning utan bidrar också till den lokala ekonomin genom att dra besökare till olika områden.

Halloween har också blivit en viktig tid för företag att marknadsföra sina produkter och tjänster. Många butiker och restauranger dekorerar sina lokaler med Halloween-tema för att locka kunder och öka försäljningen. Dessutom erbjuder många företag specialerbjudanden och rabatter under denna period, vilket ytterligare stimulerar konsumtionen.

För oss på MK Illumination, som specialiserar sig på belysning och dekorationer, erbjuder Halloween en möjlighet att visa upp våra produkter och skapa unika upplevelser för våra kunder. Genom att erbjuda skräddarsydda lösningar kan vi hjälpa städer och företag att skapa en magisk atmosfär som lockar besökare och skapar minnen för livet.

Hör av dig till oss för frågor
och annan information:

Lina Wiberg

Key Account Manager
+46 (0) 40 630 04 00
+46 (0) 73 151 35 99

MEr som kan intressera dig...

MK Illumination AB
Kamaxelgatan 8,
212 41 Malmö
Sweden

+46 (0) 40 630 04 00
info@mk-illumination.se

Vill du ha direktkontakt med någon av oss?

Klicka här för att komma till kontaktsidan